Predsednik opštine Arilje Miloš Nedeljković istakao je da je u postupku realizacija projekta Njegoševe ulice i da su preduzete brojne aktivnosti.

“U toku je izrada Elaborata geodetskog izdvajanja javnog zemljišta od ostalog za prostor koji obuhvata ulicu Njegoševu u naselju Vrane. Posle provođenja promena u katastarskom operatu SKN Arilje pristupiće se proceduri za utvrđivanje javnog interesa za sprovođenje postupka eksproprijacije. Sa sprovedenim postupkom ekspropirijacije i izvršenom isplatom za eksproprisano zemljište biće rešeni imovinsko – pravni odnosni za prostor koji obuhvata ulicu Njegoševu u naselju Vrane i stvoriće se uslovi za izradu izvođačkog projekta za navedenu ulicu“, kazao je prvi čovek opštine Arilje.

On je napominjemo da je budžet opštine Arilje nedovoljan da bi se ispoštovali svi zahtevi vezani za infrastrukturu, tako da je neophodno pojedinačno planirati u narednom periodu što je i do sada činjeno.

 

 

„Pomenuta ulica biće predviđena u budžetu opštine Arilje ѕa 2019. godinu“, kazao je Nedeljković i dodao da je u toku 2018. godine dva puta intervenisano na sanaciji navedene ulice sa zemljanim radovima, što će biti urađeno i u narednim danima.

Inače, stanovnici Njegoševe ulice koja se nalazi na 200 metara od crkve Svetog Ahilija u Arilju čitavu deceniju, kako kažu, mole lokalnu samoupravu za 100 metara asfalta. Oni su zbog toga ovih dana uputili pismo na brojne adrese lokalnih i državnih funkcionera, a između ostalog i u kabinet predsednika Srbije Aleksandra Vučića u kome su izneli svoj problem, tražeći da se i domaćim privrednicima izađe u susret kao što se to čini stranim investitorima.

GZS / Foto: GZS