Nagrađeni najbolji matematičari

Nakon održanog opštinskog takmičenja iz matematike za učenike osnovnih škola, usledila je svačanost 25. decembra u OŠ “Sveti Sava“, domaćinu nadmetanja iz tog nastavnog predmeta. Tom prilikom direktorka škole Marijana Lukić čestitala je najuspešnijim matematičarima i poželela im uspeh na okružnom takmičenju.

Nagrađeni na takmičenju iz matematike

 U trećem razredu takmičilo se 47 učenika. Od toga 15 ih je imalo dovoljno poena za jedno od prva tri mesta. U četvrtom razredu nadmetala su se 42 učenika, devet ih je nagrađeno. U petom razredu od 25 takičara nagrađeno je sedam, u šestom od 28 nagradu je dobilo osam. U sedmom  razredu od 15 nagrađena su četiri  učenika, a u osmom od osam trojica su dobila nagrade. Ukupno od 159 takmičara nagrađeno je njih 46, a još 15 je pohvaljeno.

Nagrada za Lanu Simić

Zahvaljujući Drinsko-limskim hidroelktranama, obezbedili smo za svakog osvajača jednog od prva tri mesta po knjigu i diplomu. Najveći interes za takmičenje iz matematike vladao je kod učenika nižih razreda, a najmanji kod osmaka. Očekujemo da će bajinobaštanski mlatematičari imati dosta uspeha i na okružnom nadmetanju  – kaže direktorka OŠ “Sveti Sava“ Marijana Lukić.

Matematičari OŠ Rajak Pavićević

Milan Andrić / Zlatiborske Novine