Muškarca u Prijepolju napali psi lutalice i izujedeli ga: Krvavom čoveku u pomoć pritrčala samo jedna žena

U opštini Prijepolje već dugo je prisutan problem  sa psima lutalicama koji je ekslalirao u oktobru prošle godine kad je dečak bežeći od pasa, pao sa bicikla i podleteo pod automobil.

Psi luatlice napali su starijeg čoveka, sudiju u penziji, dok je šetao parkom u Prijepolju. Tom prilikom zadobio je nekoliko ujeda, a u pomoć mu je pritekla samo jedna prolaznica.

Napala su ga dva ulična psa, čovek je pao na zemlju i počeli su da ga ujedeju, bio je krvav. Nekoliko sugrađana je nemo posmatraolo ceo ovaj incident, ja sam pritrčala da pomognem. Jednom rukom sam držala svog psa od 70 kg na povocu dok drugom rukom teram dva psa koja napadaju čoveka, i pomažem mu nekako da stane na noge. Osim ove strašne situacije gde su građanina napali psi luatlice, dodatno sam bila zatačena što niko od drugih prolaznika nije pritrčao u pomoć bespomoćnom čoveku – rekla je Mladena Brajović.

Foto: RINA

Inače, u opštini Prijepolje već dugo je prisutan problem  sa psima lutalicama koji je ekslalirao u oktobru prošle godine kad je dečak bežeći od pasa, pao sa bicikla i podleteo pod automobil.

U novembru prošle godine sprovedna je akcija u kojoj je uhvaćeno 10 pasa lutalica, a koji su ugrožavali bezbednost građana.  Potpisaan je i memorandum, između tri opštine Nova Varoš, Priboj i Prijepolje za izradu azila. Međutim, problem je još uvej itekako prisutan u sva tri mesta na jugozapadu Srbije.

Zlatiborske Novine / RINA