LU Soko: Divlje svinje prave štete

Krajem leta i početkom jeseni divlje svinje napravile su dosta šteta na području lovišta Lovačkog udruženje Soko iz Bajine Bašte. Prema rečima upravnika lovišta Milana Leontijevića i lovočuvara Zorana Petkovića, najviše štete naneto je u njivama zasejanim kukuruzom. Stiglo je više prijava građana o štetatama iz više  mesnih zajednica. Štete su najbrojnije u Gvoscu, Zlodolu i Oklecu.

Upravni odbor LU Soko razmatrao je taj probelm i doneo oduku da se održi ornazovan lov na divlje svinje u Zlodolu, Zaglavku i Zaovinama kako bi se smanjilo brojno stanje i tako umanjile štete. Akije su izvedene, ali odstrela nije bilo – kaže upravnik lovišta Milan Leontijević.

Upravnik lovišta Milan Leontijević i lovočuvar Zoran Petković

U akciji izevdenoj u atarima sela Zlodol i Zaglavak učestvovalo je 45 lovaca iz tih sekcija i onih iz Pilice, Okleca, Rače, Zarožja, Gvosca. Na onoj u Zaovinama učešće je uzelo 17 lovaca iz istoimene lovačke sekcije. Viđeno je više svinja, na njih je pucano, ali lovci nisu bili u streljačkoj formi. U Zovinama lovci su videli i jednog vuka.

Inače, na lovnom području LU Soko bilo je i drugih šteta koje su napravile srne, jazavci i medvedi.

Autor/Foto:  M. Andrić