Lovno streljaštvo u Radanovcima – LU SOKO ČETVRTO MESTO

U selu Radanovci, opština Kosjerić, 8. septembra odražano je 25. takmičenje u lovnom streljaštvu pod nazivom „Lajkovača 2019“. U  gađanju nepokretne mete srndaća i pokretne mete divlje svinje, nadematale su se 33 petočlane ekipe iz Srbije, Republike Srpske i Crne Gore satavljene od 165 lovaca. Još oko 100 lovaca  i članova lovačkog podmlatka takmičilo se u gađanju iz vazdušne puške u pojedinačnoj konkurenciji.

Ekipa LU Soko iz Bajine Bašte najbolji rezultat ostvarila je u gađanju pokretne mete dilje svinje. Sa 53 poena zausela je četvrto mesto. U njenom sastavu su bili Bojan Petrović, Milan Ristanović, Goran Petrović, Milojko Vasiljević i Jovan Petković. Treba reći da je Bojan Petrović bio, kao pojedinac, 4. u gađanju vazdušnom puškom.

Predsednk opštine Zarko Đokić i LU Kosjerić MIroslav Jovanović

Samo jedan bod delio nas je od trećeg mesta. U celini solidno smo prošli. Ipak, mislim da smo trebali biti malo bolji bez obzira što je konkurencija vrlo jaka – kaže selektor bajinobaštanske ekipe Tomislav Petrović.

Takmičenje je počelou 10 časova i trajalo je punih sedam sati. Takmičare je pozdravio i zaželo im uspeh pomoćnih predsednika opštine Kosjerić Marko Marković i predsednik LU Kosjerić Miroslav Jovanović. Sa propozicijam ih je upiznao upravnik kosjerićkog lovišta Srđan Milović.

U gađanju nepokretne mete srndaća  prvo mesto osvojila je ekipa  LU Kosjerić  nakon raspucavanja sa 192 poena. Drga je ekipa „Buđav leb“ iz Kosjerića sa 191 poenom. Treće mesto pripalo je ekipi „Veseli Valjevci“ sa 141 poenom. U gađanju iste mete u pojedinačnoj konkurenciji pobedio je  Željko Marinković iz Užica, takođe nakon rasucavanja, sa 40 poena. Ivan M.Lučić iz Seče Reke kod Kosjerića bio je drugi sa 39 poena, a Nikolaa Dunjić iz Valjeva sa 38 poena zauzeo je treće mesto.

Ekipa LU Soko Bajina Bašta

Sa 59 poena ekipa „Maksimum” iz Kosjerića pobednk je u gađanju pokretn e mete divlje svinje. Drgo mesto sa 58 poena pripalo je ekipi „Zlatiborski  strelci“ iz Čajetine , a treće ekipi „Titan 2“ iz Kosjerića sa 54 poena. U pjedinačnoj konkurenciji, posle raspucavanja pobedio je sa 27 poena Nikola Đoković iz Gornjeg Milanovca. Slede  Jovan Ilić iz Arilja sa 26 i Dobrosav Radović iz Arilja sa 18 poena.

Sveukupni pobednik u pojedničnoj konkurenciji je Dobrosav Radović iz Gornjeg Milanovca. Za nagradu je dobio lovački karabin. Nagrda za fer plej pripala je ekipi  „Brajići“ iz Gornjeg Milanovca.

Takmičenje u gađanju iz vazdušne puške  imalo je dve kategorije. U konkurenciji lovačkog pod mladka pobednik je  Filip Đurović sa 84 čpoena.  Aleksandra Marković bila je druga sa 80, a Luka Ralić treći sa 77 poena. Svi su iz Kosjerića. Među seniorima prvi je  Zoran Lapčević iz Kosjerića sa 94 poena. Vladimir Korićanac iz Kaone kod Lučana je drugi sa 91-im, a  Radpovan Pavlović iz Arilja treći sa 89 poena.

Nagrade pehare, medalje, diplome  i zahvalnice na zajedničkom ručku uručili su predsednik opštine Kosjerić Žarko Đokić i predsednik LU Kosjerić Miroslav Jovanović.

Generalni sponzori 25. manifestacije „Lajkovača 2019“ bili su opština Kosjerić, Zastava Oružje iz Kragujevca i Prvi partizan iz Užica.

DOGODINI I LETEĆE METE

Takmičenje je proteklo bez ikakvih problema. Hvala svima koji su došli na „Lajkovaču 2019. Za iduću godinu planiramo da u program uvedemo i takmičenje u gađanju leteće mete, odnosno glinenih golubova- kaže Mirosav Jovanović, predsednik Organizacionog odbora ovogodišnje manifestacije u Radanovcima.

Autor / Foto: M. Andrić