Lovačka zabava u Bajinoj Bašti: Automobil dobio Užičanin Predrag Aleksić

U organizaciji Lovačkog udruženje Soko iz Bajine Bašte 21. februara održana je tradicionalna Lovačka zabava uz učešće oko 400 lovaca i njihovih kolega, gostiju iz Užica,Valjeva, Ljubovije, Bratunca, Srebrenice, Valjevske Kamenice. Lajkovca. Kosjerića, Arilja, Uba i Čajetine. Zabava je priređena u Hotelu Cepter Drina.

Na početku zabave njene učesnike pozdravio je Aleksandar Stanojević, predsednik Lovne oblasti Zapadna Srbija. Uz užički orkestar Smailići, večeru, piće i bogatu lutriju druženje je trajalo do iza ponoći.

Iz Bratunca i Srebrenice došle su tročlane delegacije  LU Čauš i Javor.

Decenijama imamo dobru saradnju sa lovačkim udriženjem Soko iz Bajine Bašte.  Sarađujemo po pitanju lova i zaštite divljači.Često idemo zajednički u lov. Dolazimo jedni drugima i kad se organizuju lovačke zabave – kažu predstavnici Čauša i Javora Vidoje Zarić i Duško Nešković.

Detalj sa lovačke zabave

Organizator se pobrinuo za bogatu lutriju sa 72  raznovrsne nagrade koje je darovao on i brojni sponzori. Osim za tri glavne, lutrijske listiće izvlačio je direktor Hotela Cepter Drina Milorad Panajotović uz pomoć vodteljke programa Zorice Mićić. Cena lutrijske srećke bila je100 dinara. Prodato ih je nekoliko hiljada. Zanimljivo je da se u dva slučaja desilo da je darodavac nagrade, u pitanju su odstreli srndaća u lovištu LU Kosjerić i Čajetina, ujedno bio i dobitnik pa je izvlačenje moralo biti ponovljeno.

Predstavnici LU iz Bratunca i Srebrenice

Interes za našu Lovačku zabavu bio je veliki tako da nismo mogli udovoljiti svima, zbog nedostatka prostora, da učestvuju u njoj. Sve je proteklo bez problema i na opšte zadovoljsvo učesnika i organizatora – ističe predsednik LU Soko Bajina Bašta Stanimir Cane Milutinović.

Glavna nagrada otišla u Užice

Automobil polo, darodavac Željka Zloporubovića iz Bajine Bašte, bio je glavna nagrada. Dobio ga je Predrag Aleksić iz Užica. Dobitnici druge i treće nagrade televizora, dar PP Zarić i bicikla, dar LU Soko, nisu se javili te večeri. Reč je o licima koja su kupila lutrijski listiće u gradu gde su se prodavali više dana pre izvlačenja pa će im nagrade biti nknadno uručene. Čast da izvuče treću nagradu pripala je dr Čančareviću. Drugi je izvikao narodni poslanik u Skupštini Srbije Mladen Luić, a prvu predsednik Lovne oblasti Zapadna Srbija Aleksandar Stanojević.

Dobitnik automobila Predrag Aleksić

Ovo mi je drugi put da dolazim na ovu zabavu u Bajinoj Bašti. Kupio sam pet srećki i jedna mi je donala automobil. Sad imam obavezu da dolazim i narednih godina. Inače, član sam lovačke sekcije iz Kostojevića – kaže Željko Aleksić iz Užica.

Poslanik Mladen Lukić izvukao je treću nagradu i srećnom dobitniku doneo bicikl

Tekst i foto: M. Andrić / Zlatiborske Novine