Ministar zdravlja Zlatibor Lončar izjavio je, upitan šta se dešava sa izveštajem o smrti porodilje iz Priboja, da su pronađeni elementi da se nije postupalo po pravilima i da misli da će biti pokrenut postupak protiv zdravstvenih radnika i da će biti posla za sud.

Upitan i o navodima „da se porodilje šalju iz Priboja u Prijepolje“, Lončar je rekao da resorno minisrarstvo i inspekcija nisu zabranili da se rade porođaji u Priboju, dok se ispunjavaju propisani uslovi.

„Inspekcija je bila tamo i opet će biti. Može da se radi sve što je u skladu sa pravilima. Dok to može da se ispunjava radi se, u slučaju da utvrdimo da toga nema, neće se raditi porođaji. O tome strogo vodimo računa“, podvukao je Lončar.

Kako je dodao, moraju se razdvojiti dve stvari – da li postoje uslovi da se rade porođaji i da li se oni koji rade pridržavaju pravila.
„Za sada postoje uslovi, a pomno pratimo šta se dešava“, ponovio je.

Mediji su pre nekoliko mesci pisali da je porodilja iz Priboja rodila dečaka, a zatim posle višednevnih temparatura pala u komu i posle promene tri bolnice preminula.

Zdravstvene komisije su ispitivale kako je lečena, a porodica za nesavesno lečenje okrivljuje lekare iz Opšte bolnice u Priboju.

rts.rs

Leave comment

Your email address will not be published. Required fields are marked with *.