Jesenja tribalion trka na Tari: Učestvovalo 450 takmičara

Posle prolećne tribalion trke na Tari na Kaluđerskim Barama, prvi put je održana i jesenja trka na toj planini na delu zvanom Mitrovac. Organizator je bio Fitnes centar No 1 iz Bajine Bašte. Učešće je uzelo 450 takmičara iz Srbije i inostranstva. On su se nadmetali  na stazama od 22,5 i 11,5 kilometara.

Na stazi dugoj 22,5 kilometra morali su da svladaju i 35 zahtevnih prepreka kao što su visoki zidovi, penjanje uz konopac, prelazak preko grede, nošenje i vučenje tereta, puzenje kroz  blato, provlačenje ispod žice, plivanje… Pobedio je Predrag Dragičević iz Begrada. Drugo mesto zauzeo je Slađan Blagojević iz Bajine Bašte, dok je treće mesto zauzeo Mladen Nikolić iz Boograda. U ženskoj konkurenciji pobedila je Katarina Ivanović iz Beograda. Tatjana Toroman iz Pančeva plasirala se na drugo mesto. Treće su podelile Slađana Radulović i Ines Kopilović iz Subotice.

Bio sm na više takmičenja u Evropi, ali nigde nisam naišao na bolju stazu, organizaciju i lepšu prirodu. Posebno mi je drago što sam pobedio – kaže  Predrag Dragičević.

Trka na stazi od 11,5 kilometara bila je manje zahtevna. Imala je 20 prepreka. Prvo mesto osvojio je Nenad Zarić iz Užica, drugi je bio Marko Arsić iz Paraćina, treći Boris Tomka iz Pančeva. U ženskoj konkurenciji najviše uspeha imala je Iva Arsenijević iz Pančeva. Drugo mesto pripalo je  Aleksandri Milivojević iz Požege, a treće Aleksandri Kojić iz Beograda.

U plasmanu timova na trci od 22,5 kilometra prvo mesto pripalo je Planinrskom klubu Tara iz Bajine Bašte. Slede Iron Bojs iz Beograda i Fly fit Beograd. U trci na 11,5 kilometara  najviše uspeha imao je tim Atletskog kluba Paraćin, Fintnes healty Beograd i Atletski centar Šabac.

Održana je i dečja trka sa oko 100 učesnika koji su savladavale prepreke od gume.

Trke su prilagođene sportistima i rekreativcima koji vole prirodu. Sami učesnici prolećne trke, tražili su da se održi i jesenja. Mi smo se potruduili da to ostvarimo. Posebno smo zadovoljni masovnošću koja je među najvećim u Evropi – kaže Boris Tomić, predsednik Organizacionog odbora tribalion trka na Tari.

 M. Andrić / Zlatiborske Novine