Član Izvšnog odbora SNS i narodni poslanik Krsto Janjušević istakao je da je kampanja Saveza za Srbiju zasnovana na mržnji i stavljanju meta na čelo svima koji su deo SNS i na idejama kako silovati predsednicu vlade što je skandalozno.

“Za taj prostakluk Veselinović je dobio čak i podršku na nekim od skupova, što je užasno, zato te ljude ne možemo nazvati opozicijom”, kazao je Janjušević za Glas zapadne Srbije.

Janjušević je rekao da se za razliku od njih u SNS razgovara o problemima koji se tiču svih građana.

“Glavna ideja SNS i Aleksandra Vučića jeste opšte dobro. Donošenje teških mera od 2012. godine do danas moglo je da značajno ugrozi rejting SNS, ali su te mere donete za opšte dobro i danas imamo vidljive rezultate. Imamo najveći privredni rast u regionu, najveći priliv direktnih stranih investicija, ulaganja u infrastrukturu koju će da koriste svi”, ističe Janjušević.

On tvrdi da se njihove politike u svemu dijametralno razilaze a najviše po tome što se SNS bori za svoje članove, ali ništa manje za one koji to nisu, pa čak i za one koji ih vređaju i pljuju.

“Sledeće godine kada se završi autoput Beograd – Čačak to je za opšte dobro, na proleće kada počnu radovi na deonici Preljina – Požega koja je od izuzetnog značaja za celu zapadnu Srbiju, koja će koštati 400 miliona, jer trećinu čine tuneli i mostovi, a taj novac nije pao s neba, već je rezultat rada, štednje, ulaganja u privredni rast. Smatram da su takvi odgovori najbolji odgovori na sve poruke mržnje i najgorih mogućih uvreda koje šalje taj neki Savez.”, kazao je Janjušević.

On je naglasio da članove SZS samo zanimaju fotelje i da je za njih najradosnija vest što je negde napukao potporni zid na koridoru.

Kada je reč o Kosovu i Metohiji Janjušević kaže da u SZS znaju dobro da je rešenje za koje se zalaže Aleksandar Vučić dobro rešenje i da je put kojim je on krenuo da rešava taj problem dobar put i da im je to najveći problem.

“Za vreme vlasti u kojoj je učestvovao najveći broj ovih koji čine takozvani Savez za Srbiju se desio pogrom srpskog stanovništva na KiM, a oni su reagovali jednim saopštenjem i nekom šetnjom. Danas, kada neko zapreti Srbima u južnoj srpskoj pokrajini, naša je vojska u istom trenutku u stepenu najviše borbene gotovosti i to je ogromna razlika. Od kada je Aleksandar Vučić na čelu Srbije nigde se nije desio pogrom srpskog stanovništva niti će dogoditi”, izričit je Janjušević.

GZS