Fudbal: Zlatibor debituje u najjačem rangu

Posle tek nešto više od mesec dana po ostvarenju najvećeg uspeha u 75-godišnjoj istoriji kluba, fudbalere Zlatibora očekuje debitantski nastup u Linglong Superligi Srbije.

Čajetinski sastav će u 1. kolu nove sezone gostovati ekipi subotičkog Spartaka Ždrepčeva krv (petak, 19 časova) u jednom od dva meča koji će otvoriti novo izdanje takmičenja. U istom terminu sastaće se dva kluba koji će igrati kvalifikacije za evropska takmičenja, TSC (za koji nastupa još jedan Čajetinac, Filip Babić) i Vojvodina, dok će sat kasnije istog dana igrati Mladost Lučani i Javor.

Zlatibor je u okviru priprema za Superligu toko jula odigrao sedam mečeva, od kojih jedan upravo sa Spartakom, u kojem su poraženi sa 3:2. Trener Čajetinaca, Predrag Ristanović, tokom priprema je istakao da će njegov tim i pored toga što je u Superligu ušao kao prvoplasirani sastav i najbolja odbrana Prve lige, u najjačem rangu morati da igra mnogo bolje kako bi osigurao opstanak.

-Superliga je kvalitetnija od Prve lige Srbije bar za 30 – 40% tako da moramo i mi biti jači barem za toliko kako bi na vreme osigurali opstanak. Mnogo će biti izjednačenih ekipa, biće dosta neizvesnih utakmica. Kao i uvek, zna se da su favoriti u ovom prvenstvu Zvezda i Partizan, eventualno Vojvodina. Imamo otprilike tri ranga ekipa u Superligi, gde će po meni oko 15 ekipa biti na istom nivou. Znači, sve je na nama, našem treningu, radu i igrama – izjavio je trener Zlatibora.

Zlatiborske Novine / Zlatiborpress