Drugi Drinski kup za penizionere: Bajina Bašta solidna, Ljubovija najbolje startovala

Održavanjem takmičenja u pikadu i bacanju pločice u Ljuboviji, 23. februara 2020. godine, počela su nadmetanja u okviru prvog kola 2. Drinskog kupa za penzionere. Na okupu se našlo 11 ekipa iz isto toliko opština sa desne i leve obale Drine. Učesnike takmičenja pozdravio je, u ime domaćina, predsednik Udruženja penzionera Ljubovije Milisav Đokić.

U pikadu pobedila je ekipa Ljubovije sa 85 bodova. U njenom sastavu bili su Marjan Obradović, Slobodan Savić i Radojka Bučelina. Drugo mesto sa bodom manje pripalo je Srebrenici. Treći Bratunac imao je 81 bod. Slede Vlasenica sa 78, Zvornik sa 69, Banja Koviljača i Bajina Bašta sa po 64, Milići sa 55, Mali Zvornik sa 43, Loznica sa 40 i Šekovići sa 39 bodova. Boje ekipe Bajine Bašte branili su Miljana Jevtić, Petar Jeremić i Obrad Đoković.

Učesnici 2. Drinskog kupa u Ljuboviji

U bacanju pločica prvo mesto zauzela j ekipa Banje Koviljače. Drgo mesto osvojili su Milići, a treće Ljubovija. Slede Zvornik, Bajina Bašta, Vlasenica, Srebrenica, Mali Zvornik, Bratunac, Loznica i Šekovići.

Bilo je zanimljivo nadmetanje i druženje. Drinski kup ima četiri kola i ukupno osam disciplina. U drugom kolu održaće se takmičenje u fudbalu i košrci. Domaćin će biti Loznica. Što se tiče naše ekipe, bila je solida, ali smo očelivali malo bolje rezultate – kaže Spasoje Ilić, predsednik Komisije za sport pri udruženju penzionera Bajine Bašte.

 Milan Andrić / Zlatiborske Novine