Đorđe Nikitović primio predstavnike poljoprivredne škole “Ljubo Mićić”

Predsednik opštine Požega Đorđe Nikitović je primio predstavnike poljoprivredne škole “Ljubo Mićić”, među kojima je bila Sara Raković, učenica ove škole koja je pobedila na republičkom takmičenju iz preduzetništva.

Osvajanjem prvog mesta, Sara je izborila pravo učešća na takmičenju Zapadnog Balkana, koje će biti održan krajem jula meseca u Poreču.

Predsednik opštine Đorđe Nikitović je ovim povodom izrazio punu podršku Sari, kao mladoj i perspektivnoj osobi, ali i spremnost, kako ličnu, tako i opštine, da podrži sve mlade i preduzimljive Požežane.

Uz novčana sredstva za odlazak Sare Raković, a time i požeške poljoprivredne škole na takmičenja iz preduzetništva, bilo je reči i o pomoći da grupa učenika i profesora škole, učestvuje u radovima na rezidbi vinove loze u manastirskim vinogradima manastira Hilandar, na Svetoj Gori. Time bi učenici odradili deo praktične nastave a ujedno i dali svoj, a kroz podršku opštine i svih nas, redovnom životu Hilandarskih monaha. Zbog toga je predsednik Nikitović obećao podršku i u ovom projektu poljoprivredne škole, uz ideju da ovakva podrška Svetoj Gori iz Požege – postane tradicija.

Zlatiborske Novine / Požega Online