U narednoj godini lokalna samouprava, uz pomoć Kancelarije za upravljanje javnim ulaganjima, planira rekonstrukciju zgrade Gimnazije i Tehničke škole u Požegi, prenosi Radio Požega.

Pored toga u planu su radovi i na adaptaciji potkrovlja Doma mladih, gde će Požega dobiti konferencijsku salu od 60-ak mesta i kancelarije za boračke organizacije i OO SPS. Time će se osloboditi sprat zgrade Biblioteke i uz rekonstrukciju i te zgrade povećati prostor kojim ova ustanova raspolaže.

Predsednik opštine Požega Milan Božić kaže da je u toku i izrada projektne dokumentacije za sanaciju i rekonstrukciju objekta Doma zdravlja. Pored povećanja energetske efikasnosti u planu je i konačno rešavanje problema plavljenja suterena Doma zdravlja. Veliki korak biće napravljen i u stvaranju uslova za formiranje posedne Službe hitne pomoći.

,,Kada mi kao lokalna samouprava stvorimo prostorne uslove, onda Dom zdravlja može da konkuriše kod republike za kadrovska rešenja za osnivanje hitne službe. Planiramo da taj prostor bude na oko 100 metara kvadratnih jer zaista postoje objektivni razlozi za formiranje službe Hitne pomoći u okviru požeškog Doma zdravlja. Za najviše dve godine ovuda će proći auto – put i ta služba će biti veoma bitna i potrebna”, kazao je Božić. On je istakao da će u okviru rekonstrukcije biti urađen i propisni parking za vozila ove buduće službe.

Ukoliko potrebna sredstva, kako je planirano, stignu do kraja ove godine rekonstrukcija objekta Doma zdravlja trebalo bi da počne već na proleće.

GZS