Bogojavljensko plivanje na Zlatarskom jezeru

I ovog Bogojavljenja se na Zlatarskom jezeru pliva za Časni krst. Najodvažniji će se u nedelju 19. januara takmičiti po tradiciji kod Vizitorskog centra u Кokinom Brodu, a pobedniku će pripasti prikladna nagrada.Takmičenje počinje u 11 sati.

Foto: TO Zlatar

Plivanje za Bogojavljenski krst organizuje se sedmu godinu za redom, a organizatori su Turistička organizacija „Zlatar“, Opština Nova Varoš i Crkvena opština Nova Varoš, uz blagoslov eparhije mileševske. Plivaće se na deonici dugoj 33 metra u čast i spomen na Hristove godine života na zemlji pre vaskrsnuća.

Svi zainteresovani za učešće na ovoj manifestaciji mogu se prijaviti do 18. januara na telefon 063/85-065-98. Obavezan je lekarski pregled svih prijavljenih koji će sat pre takmičenja obaviti lekari Doma zdravlja.

Lane je na Bogojavljenskom plivanju u Кokinom Brodu učestvovalo 16 odvažnih iz Nove Varoši, Užica, Trebinja, Tivta i sa Zlatibora.
Prvi je do Časnog krsta doplivao Aleksandar (Vuk) Zečević (28) iz Nove Varoši, a među plivačima je bila i jedna devojka, Sunčica Bogićević (14) iz Užica.

Varoške novine / Zlatiborske novine