Bogdan Joksimović svestran na nekoliko polja: Energijom pomera granice

Energijom pomera granice, entuzijazmom dokazuje da ne postoji nemoguće, a odgovornost koju preuzima sa nepunih trideset godina može da postidi i najstarije.

Kapiten FK Kosjerić, predsednik KK Crvenkosa, član marketing tima KK Crvena zvezda, direktor firme za izradu drvenih rekvizita za igru dece i parkovskih mobilijara, drvenih kuća, kao i tvorac murala koji krase zidove širom Srbije.

Nije reč o petorici kreativnih i uspešnih ljudi, ovde se radi o samo jednom momku… Bogdan Joksimović je svestran i nesvakidašnji momak iz Kosjerića, vredan divljenja i pažnje.

Energijom pomera granice, entuzijazmom dokazuje da ne postoji nemoguće, a odgovornost koju preuzima sa nepunih trideset godina može da postidi i najstarije. Kako postižete sve, koliko vaš dan traje?

Malo spavam, trudim se da svaki dan iskoristim maksimalno, jer imam mnogo obaveza, pa pokušavam sve da uklopim – kaže Joksimović.

Odakle početi, možda od fudbala, iako je podjednako aktivan u svim ovim granama, obaveze pritiskaju sa svih strana…

To je ljubav iz osnovne škole. U jednom momentu sam pomislio da bih mogao ozbiljnije da se bavim fudbalom, ali shvatio sam da to nije moj poziv. Posle fakulteta vratio sam se u Kosjerić, kuća mi je pored stadiona i želeo sam da pomognem klubu da se vrati u viši rang, tamo gde pripada.

I uspeli ste u tome?

Jesam, plasirali smo se u zonsku ligu, jer smo godinama igrali u Zlatiborskoj okružnoj, sa selima pored Kosjerića i Zlatibora. Konačno smo ove godine ispunili cilj, a sa 20 golova i deset asistencija doprineo sam uspehu. Posle ulaska u viši rang nagrađen sam kapitenskom trakom. Loše smo startovali ove sezone, nismo bili adaptirani, ali bićemo bolji u nastavku.

Preuzeli ste i funkciju predsednika KK Crnokosa?

Kosjerić me zimi podseća na košarku, a Crnokosa je važila za dobar klub, igrala u B ligi, iznedrila mnogo dobrih košarkaša. Pre četiri godine igrala je u Superligi, ali usled finansijskih nedostataka bila je gotovo ugašena i od tada se takmiči u Prvoj srpskoj ligi „Zapad”. Kum i ja rešili smo da preuzmemo brigu, pokušali da spasemo klub i uspeli smo. Dali smo mu veštačko disanje ove godine, uložili u infrastrukturu i sad se uspešno takmiči…

zurnal.rs / Zlatiborske Novine