Asfaltiranje putnih pravaca u MZ Ribaševina

Ove godine na teritoriji Mesne zajednice Ribaševina izvode se radovi na pet putnih pravaca prema zahtevima Saveta mesne zajednice. Vrednost svih izvedenih radova je oko 7,5 miliona dinara. Radovi se finansiraju iz budžeta Grada uz učešće meštana u iznosu od 33 %, a u planu je izgradnja novih 2,5 kilometra puta.

„Ovo je Mesna zajednica sa najviše mladih ljudi koji se bave poljoprivredom i asfaltiranje ovog dela puta nam dosta znači jer povezuje dve mesne zajednice“ istakao je Dragan Kljajić, predsednik Mesne zajednice Ribaševina.

„U dogovoru sa mesnom zajednicom vršimo udruživanje sredstava za izradu pet putnih pravaca (Put Raskršće –kuća Radmila Tice, Ćurkova kuća –Cake Daničiće, Pantića perilo –kuća Milana Petrovića,  Ćurkova kuća –Milićeva štala, Raskršće –kuća Mirića brdo), do sada su urađena dva, u planu je da do kraja sledeće sedmice asfaltiramo i preostale putne pravce “ naveo je Nikola Maksimović direktor JP Užice razvoj i dodao „kiša i loše vreme su nas omeli u radovima, ali se nadamo da ćemo u narednom periodu nadoknaditi planirano“.

Nemanja Nešić, pomoćnih gradonačelnika rekao je „ da je za ovu mesnu zajednicu i  celu Lužničku dolinu, grad Užice izdvojio veliki deo sredstava za ulaganje u putnu infrastrukturu i to je trend koji će se nastaviti u narednom periodu“.

Nakon Ribaševine u planu je asfaltiranje puta u MZ Kačer.