Ambasadorka Velike Britanije u poseti Užicu

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević primila je danas u Gradskoj kući ambasadorku Velike Britanije u Srbiji NJ.E. Šan Meklaud gde su razgovarali o mogućnostima daljeg razvijanja dobrih odnosa posebno u oblastima ekologije i zaštite životne sredine.

Gradonačelnica Užica dr Jelena Raković Radivojević rekla je da je ambasadorku Velike Britanije upoznala sa istorijom Grada Užica i da su dogovorili da ambasadorka u narednu posetu dođe krajem godine.

„Najviše smo pričali o ekologiji i zaštiti životne sredine. Nadam se da ćemo u periodu koji je pred nama uspeti zajedno sa ambasadom Veliki Britanije da napravimo jedan projekat vezan za ekologiju i zaštitu životne sredine. Danas je ambasadorka zajedno sa nama obišla Narodni muzej gde je pogledala izložbu Britanci i Drugi svetski rat u Jugoslaviji“, posle toga smo obišli hidrocentralu na Gradskoj plaži“.

Ambasadorka Velike Britanije NJ.E. Šan Meklaud u poseti Narodnom muzeju u Užicu

Ambasadorka Veliki Britanije NJ.E. Šan Meklaud istakla je da je prvi put u Užicu i zahvalila se na toploj dobrodošlici.

„Radujem se ponovnom dolasku u Grad Užice. Bilo mi je veoma zanimljivo, posetila sam Narodni muzej i hidrocentralu. Inače, ja sam prva žena ambasadorka Britanije u Beogradu, drago mi je da Užice ima ženu za gradonačelnika i da je direktorka Narodnog muzeja takođe žena.“

Zlatiborske Novine